۲۸ اسفند ۱۴۰۰
خاطرات دوران اصلاحات (۵)
یکشنبه ۲ /شهریور/۷۶
امروز اولین روز هفته دولت است. صبح زود به حرم امام رفتیم. صبحانه را در پاویون حرم خوردیم. حسن آقای خمینی هم آنجا بود و دسته‌جمعی با اتوبوس به حرم رفتیم. داخل ضریح امام برایم حس و حالی معنوی داشت.پیاده همه به دنبال آقای خاتمی بر سر مزار آیه‌الله طالقانی هم رفتیم. امروز همچنین به مناسبت هفته دولت،طبق سنت، اعضای هیئت دولت به دیدار رهبری رفتند.از طرف دفتر تلاش شده‌بود فضای گرم و بامحبتی ایجاد شود. آقای خاتمی با رهبری بعد از استقرار ما آمدند. تاکید اصلی آیه‌الله خامنه‌ای بر شعار قانونگرایی بود که گفتند شعار رئیس‌جمهور است.

چهارشنبه‌ ۵ / شهریور / ۷۶
وحید از دفتر رهبری‌ خبر از شیطنت‌ پاره‌ای‌ افراد را در دفتر رهبری می‌داد و می‌گفت‌ در دوران‌ ریاست‌جمهوری‌ آقای‌‌هاشمی‌ تلاش‌ كردیم‌ بین‌ دفتر ایشان‌ و دفتر رهبری‌ خط‌ مستقیم‌ برقرار كنیم‌ اما نشد.(می‌خواست ارتباطات دو دفتر خوب باشد).
كرباسچی‌ هم‌ تلفن‌‌زد و گفت‌ آقای‌ نوری‌ قصد دارد تاج‌زاده‌ را معاون‌ سیاسی‌ خود كند اما نوری‌ و خاتمی‌ از او خواسته‌اند كه‌ برای‌ قرارگرفتن‌ در این‌ سمت‌، از سازمان‌ مجاهدین‌ انقلاب‌ استعفا دهد.تاج‌زاده‌ این‌ شرط‌ را قبول‌ نكرده‌.كرباسچی‌ با این‌ حرف‌ می‌خواست‌ نرفتن‌ تاج‌زاده‌ به‌ وزارت‌ كشور را گردن‌ آقای‌ خاتمی‌ بیندازد. آقای‌ خاتمی‌ با نوری‌، وزیر كشور، تماس‌ گرفت‌ و رفع‌ منع‌ كرد.

پنج‌شنبه‌ ۶ / شهریور / ۷۶
آذری‌ قمی‌ تلفن‌ زد و گفت‌ در مورد مسائل‌ اقتصادی‌ پیشنهاداتی‌ دارد كه‌ مایل‌ است‌ آنها را با ما در میان‌ بگذارد. آقا محمدی‌، از فعالان‌ جناح‌ راست‌، نیز نكاتی‌ را درباره‌ ریزش‌ نیروها و لزوم‌ جذب‌ آنها مطرح‌ كرد. با مسجدجامعی‌ که معاون فرهنگی وزارت ارشاد شده تماس‌‌گرفتم‌ و از او خواستم‌ كه‌ ارشاد به‌طور منظم‌ گزارش‌هایی‌ محتوایی‌ از كتاب‌های‌ مهم‌ داخلی‌ تهیه‌ و ارسال‌ كند تا آقای‌ خاتمی‌ از جریان‌های‌ فرهنگی‌ كشور بی‌اطلاع‌ نماند.

شنبه‌ ۸ / شهریور / ۷۶
امروز صبح‌ آقای‌ كروبی‌ تلفن‌ زد و به‌ من‌ هشدار داد كه‌ نیروهای‌ وزارت‌ اطلاعات‌ به‌ شدت‌ روی‌ من‌ حساس‌ هستند؛آنها گمان‌ می‌كنند كه‌ عزل‌ و نصب‌ مدیران‌ اطلاعات‌ زیر سر من‌ است‌.احساس‌ خوبی‌ ندارم‌. به‌ رغم‌ همه‌ دشواری‌ها و جوسازی‌ها به‌ خاتمی‌ وفادار خواهم‌ ماند. تصمیم گرفتم در مسایل مربوط به وزارت اطلاعات دخالتی نکنم.
به‌ تك‌ تك‌ معاونین‌ وزرای‌ دولت سابق‌ تلفن‌‌زدم‌ و با آنها احوالپرسی‌ كردم‌ و گفتم‌ كه‌ اگر كاری‌ داشتند یا جائی‌ قصد فعالیت‌ داشتند حتما با من‌ تماس‌ بگیرند.

۲۰ اسفند ۱۴۰۰
خاطرات دوران اصلاحات (۴)
دوشنبه ۲۴ / شهریور / ۷۶
مجمع سراسری فرماندهان و مسئولان سپاه در تهران تشکیل‌شده است.امروز از آقای خاتمی برای سخنرانی دعوت‌کرده‌اند.این اولین اجلاس فرماندهان سپاه در دوران آقای خاتمی است.با توجه به مواضع سپاه در ایام انتخابات و بعد از آن خیلی مهم تلقی می شد . همراه آقای خاتمی به محل اجلاس در پارک ارم رفتم.فضا هم سنگین بود و هم سعی می‌شد خیلی‌محترمانه باشد.آقای‌خاتمی به اینکه سپاه نباید در جناح‌بندی‌های سیاسی به دلیل تبعات زیادش وارد شود و همچنین بر محوریت رهبری و تحمل‌شنیدن نظرات دیگران تاکیدکرد.در واقع بیشتر بر مبانی ایام انتخابات متمرکز بود. وقتی آقای خاتمی حرف‌های دو خردادی‌اش را می‌زد دلم تاپ‌تاپ می‌کرد.نگران‌بودم از بین این جمعیت عظیم کسی اعتراض‌کند.ولی گویا تمهیدات لازم برای خوب برگزارشدن و کنترل جلسه انجام شده‌بود.البته آقای خاتمی مرتب از آن البته‌هایی می‌گفت که فضا را متعادل می‌کرد.مثلا از همه مسئولان مختلف سپاه با اسم و عنوان یاد‌کرد.تمام روحانیون مسئولان عقیدتی‌سیاسی هم بودند ولی آقای خاتمی اسمی از آنها نیاورد.روی کاغذ‌نوشتم که به آقای خاتمی یادآوری‌کنم اما ترسیدم سپاهی‌ها بگویند من به آقای خاتمی خط می‌دهم.در راه برگشت به آقای‌خاتمی گفتم با تغیر گفت پس شماها چه کاره‌اید.در این موارد تذکر‌بدهید.دلیلش را نگفتم. بعد از جلسه برخورد گرمی از سوی فرماندهان انجام شد.

شنبه‌ ۲۹ / شهریور / ۷۶
آقای‌ خاتمی‌ را در جریان‌ گفت‌وگوهایم‌ با قاسمی، كاردار ایران‌ در مصر و همچنین‌ دكتر خرازی‌ قرار‌دادم‌. قاسمی‌ در ملاقات با من می‌گفت‌ پس‌ از انتخاب‌ آقای‌ خاتمی‌ طرف‌ مصری‌ به‌ شیوه‌های‌ مختلف‌ به برقراری‌ رابطه‌ با ایران‌ ابرازعلاقه‌ کرده ‌است‌. قاسمی‌ می‌گفت‌ همین‌ نكته‌ را با آقای‌‌هاشمی‌ در میان‌‌گذاشته‌ و ایشان ضمن‌ ابراز خوشحالی‌ از شنیدن‌ این‌ خبر گفته‌ می‌خواهد موضوع‌ را با مقام‌‌ رهبری‌ در میان‌‌بگذارد. خرازی‌ هم‌ معتقد است‌ بدون‌ مصر و عربستان‌‌ سعودی‌ اجلاس‌‌ سران‌ سازمان‌ كنفرانس‌‌ اسلامی‌ با موفقیت‌ برگزار نخواهد شد. خرازی‌ نقل‌‌می‌كرد كه‌ آقای‌ ری‌شهری‌ اخیرا به‌ مصررفته‌ و گزارش‌‌داده‌ ایران‌ از عدم‌ رابطه‌ با مصر خسارات‌ فراوانی‌ می‌بیند وزیر خارجه‌ این‌ پیشنهاد عجیب‌ را هم‌ مطرح‌‌ كرد كه‌ ری‌شهری‌ را خدمت‌ آقای‌ خامنه‌ای‌ بفرستیم‌ تا ایشان‌ را متقاعد به‌ تجدید رابطه‌ با مصر كند. من‌ به‌ رئیس‌جمهور پیشنهاد كردم‌ كه‌ ایشان‌ ابتكار عمل‌ را به‌ دست‌‌گیرند و با طرحی‌ مدون‌ مقام‌ رهبری‌ را متقاعد‌كنند.اگر رهبری‌ نپذیرفتند،می‌توان‌ كمیته‌ای‌ غیرعلنی‌ را مأمور بررسی‌ راه‌های‌ مختلف‌ ایجاد سریع‌ رابطه‌ با مصر كرد. من‌ نیز كه‌ با دنیای‌ عرب‌ آشنا هستم‌ علاقمندم‌ در این‌ زمینه‌ فعال‌‌ باشم‌.‌

۱۴ اسفند ۱۴۰۰
خاطرات دوران اصلاحات (۳)
چهارشنبه‌ ۲۲ / مرداد / ۷۶
امروز آقای‌ خاتمی‌ از ساختمان‌ قرمز به‌ ساختمان‌ سفید، كه‌ دفتر رسمی‌ رئیس‌ جمهور است‌، منتقل‌ شد؛ روزهایی‌ كه‌ در انتظار اوست‌ چه‌ رنگی‌ خواهد داشت‌، سفید یا قرمز؟ صبح‌ ایشان‌ با تلویزیون‌ مصاحبه‌ كرد و درباره‌ روند شكل‌گیری‌ فهرست‌ وزرای‌ پیشنهادی‌ توضیحاتی‌ داد. اخبار رسیده‌ حكایت‌ از آن‌ دارد كه‌ فهرست‌ پیشنهادی‌ انعكاس‌ فراوان‌ و مثبتی‌ در رسانه‌های‌ خبری‌ جهان‌ داشته‌است‌. بعد از ظهر رئیس‌جمهور با وزرا جلسه‌ای‌ غیر رسمی‌ تشكیل‌ داد و از آنان‌ خواست‌ كه‌ با شعارهای‌ رئیس‌جمهور همراهی‌ كنند. همچنین‌ به‌ آنان‌ یادآور شد كه‌ نباید رئیس‌جمهور را دور بزنند و مسائلشان‌ را ...... موضوع‌ اصلی‌ جلسه‌ بحث‌ درباره‌ رأی‌ اعتماد نمایندگان‌ مجلس‌ به‌ وزرای‌ پیشنهادی‌ بود. قرار شد ستادی‌ برای‌ رایزنی‌ و تعامل‌ با مجلس‌ تشكیل‌ شود.
من‌ در جست‌وجوی‌ معاونانی‌ كارآمد برای‌ دفتر رئیس‌ جمهور هستم‌ و امیدوارم‌ از این‌ غربت‌ بیرون‌ بیایم‌. با هادی‌ خانیكی‌، دوست‌ قدیمی‌ و دانشمندم‌، صحبت‌ كردم‌ كه‌ معاون‌ ارتباطات‌ دفتر رئیس‌ جمهور شود اما او نپذیرفت‌ و توضیح‌ داد: «اگر این‌ مسؤولیت‌ را بپذیرم‌، من‌ ;کارگر ‌ می‌شوم‌ و دیگران‌ مشاور رئیس‌جمهور. بعلاوه‌ كه‌ كار در عرصه‌های‌ دانشگاهی‌ را بیشتر می‌پسندم‌.» به‌ هر حال‌، دكتر معین‌ هم‌ دوست‌ صمیمی‌ اوست‌.
رازینی‌، رئیس‌ دادگستری‌ تهران‌، تلفن‌ زد و مصرانه‌ اظهار كرد كه‌ در ماجرای‌ بازداشتهای‌ اخیرمربوط به شهرداری مظلوم‌ واقع‌ شده‌است‌. می‌گفت‌ اتفاقات‌ را آن‌طور كه‌ واقعا رخ‌ داده‌ مطرح‌ نمی‌كنند. قرار شد فردا با آقای‌ خاتمی‌ ملاقات‌ كند و ماجرا را توضیح‌ دهد.

پنج‌شنبه‌ ۲۳ / مرداد / ۷۶
در دفتر من‌ جلسه‌ای‌ با حضور آقایان‌ مهاجرانی‌، موسوی‌ لاری‌ ، دری‌ نجف‌آبادی‌، امین‌زاده‌ و مرعشی‌ تشكیل‌ شد. برای‌ آنكه‌ همه‌ وزرا بتوانند از مجلس‌ رأی‌ اعتماد بگرند، راهكارهایی‌ پیشنهاد شد، از جمله‌ اینكه‌: وزرا با افراد تأثیرگذار بر مجلس‌ دیدار كنند؛ روزنامه‌های‌ ایران‌، همشهری‌، اطلاعات‌ و اخبار با وزرای‌ كمتر شناخته‌ شده‌ یا وزرایی‌ كه‌ ممكن‌ است‌ مجلس‌ به‌ آنها رأی‌ اعتماد ندهد، مصاحبه‌ كنند تا این‌ دسته‌ از وزرا از مواضعشان‌ دفاع‌ كنند.
لطف‌الله‌ میثمی‌ نامه‌ای‌ خطاب‌ به‌ رئیس‌ جمهور نوشته‌ و در آن‌ دیدگاههای‌ خود درباره‌ وضعیت‌ سیاسی‌ و جناحهای‌ سیاسی‌ كشور را منعكس‌ كرده‌است‌. آقای‌ خاتمی‌ در حاشیه‌ نامه‌ نوشته‌اند: «جناب‌ آقای‌ ابطحی‌، نامه‌های‌ شخصیتهای‌ نامدار، كه‌ احیانا نقطه‌نظرهای‌ مخالف‌ دارند، متضمن‌ نكات‌ در خور توجه‌ است‌... به‌ صورتی‌ مناسب‌ بررسی‌ و نگاهداری‌ شوند.»

۰۷ اسفند ۱۴۰۰
خاطرات دوران اصلاحات (۲)
۲۰ / مرداد / ۷۶
امروز دفتر رئیس‌جمهور را از محسن‌ هاشمی‌، رئیس‌‌ دفتر آقای‌ هاشمی‌‌ رفسنجانی تحویل‌ گرفتم‌. محسن‌‌ هاشمی‌ قصد داشت‌‌ بخشی‌ از تجربیاتش‌ را به‌ من‌ منتقل‌‌ كند. ماهواره تازه به ایران آمده بود و اتاق استراحت رییس‌ جمهور و اتاق رییس دفتر ماهواره نصب کرده‌ بودند. آقای رفسنجانی ظهرها برای ناهار و نماز و چرت عصرانه یکی‌ دو ساعتی به این اتاق استراحت می‌رفتند.محسن راجع به تنظیم کانالهای ماهواره توصیه‌هایی ویژه‌ای کرد. ‌درباره‌ خُلق‌وخو و شیوه‌ كار پدرش‌ می‌گفت: این‌ اواخر نامه‌ها و پیام‌های‌ امضا شده‌ خارجی آقای‌ هاشمی‌ برای‌ … فرستاده‌ می‌شد و در صورت‌ عدم‌ توافق‌ با مضمون‌ این‌ نامه‌ها و پیام‌ها، متن‌ برای‌ اصلاح‌ از طریق‌ وزارت‌ امورخارجه‌ عودت‌ داده‌ می‌شد و دیگر اینکه آقای‌ هاشمی‌ خواسته‌های‌ آقای‌ خامنه‌ای‌ را به‌ نام‌ خودش‌ عملی‌ می‌كرد تا مشخص‌ نشود كه‌ از جانب‌ رهبر تحت‌‌فشار بوده‌‌است.
راهکار به ما نشان می داد.(اگر چه ما آن زمان سر پر بادی داشتیم.) نكته‌ دیگر اینكه‌ هاشمی‌ در جلسات‌ در قسمت اول که صاحبان مجلس گزارش می‌دهند و کسی توجه نمی‌کند با دقت‌ تمام‌ به‌ اظهار نظرها و گزارش‌ها گوش‌ می‌داد و از آمار و ارقام‌ گزارش‌‌شده‌ در سخنرانی‌هایش‌ بهره‌‌می‌گرفت‌ و این‌طور نشان می‌داد که‌ به‌ آمار مسلط‌ است‌.
در محیط‌ كار احساس‌ غربت‌ می‌كنم‌. هیچكس‌ را نمی‌شناسم‌. دوستان‌ نزدیک كه‌ مدت‌ها در ستاد آقای‌ خاتمی‌ با یكدیگر همكاری‌ كرده‌ بودیم‌، به‌ دلائل‌ مختلف‌ از جمله‌ …..، هیچ‌ مسؤولیتی‌ ندارند و بدون‌ آن‌كه‌ صریحا ابراز و گلایه‌ كنند تلخ‌ و قهرآمیز رفتار می‌كنند. آقای‌ خاتمی‌، دوست‌ مهربان‌ و صمیمی‌ام‌، هم‌ رئیس‌‌جمهور شده‌ و هنوز لحن‌ مناسب‌ برای‌ گفت‌وگو و ارتباط‌ برقرار كردن‌ با او را پیدا نكرده‌ام‌. بعلاوه‌، هنوز نتوانسته‌ام‌ از شوك‌ مخالفت‌ وزارت‌ اطلاعات‌ با انتصاب‌ من‌ به‌ ریاست‌ دفتر رئیس‌ جمهور خارج‌ شوم‌. اداره‌ كل‌اطلاعات مشهد علیه‌ من‌ شایعه‌ پراكنی‌ می‌كند. هنوز نیامده در محیط‌ كار پچ‌پچ‌هایی‌ می‌شنوم‌. سعی‌ می‌كنم‌ لبخند بزنم‌ اما در درون‌ عمیقا آزرده‌ و از هم‌ پاشیده‌ام‌. چه‌ شروع‌ سختی‌!

سه‌شنبه ۲۱ / مرداد / ۷۶
وزرای‌ پیشنهادی‌ آقای‌ خاتمی‌ طی‌ نامه‌ای‌ به‌ مجلس‌ معرفی‌شدند. جلسه‌ای‌ برگزار كردیم‌ و برای‌ آرام‌ كردن‌ جوتندی‌ كه‌ علیه‌ وزرا در مجلس‌ وجود دارد؛ برنامه‌ ریزی‌ كردیم‌؛ قرارشد آقای‌ خاتمی‌ در مصاحبه‌ای‌ تلویزیونی‌ دلایل انتخاب وزرا را بگوید.
در روزنامه اطلاعات امروز آقای جلالی خمینی امام جماعت سرشناس شرق تهران پیام تبریکی به مناسبت انتصاب من داده است. دلگرم شدم.

8 4        ۱      3 7
© Copyright 2003-2023, Webneveshteha.com. All rights reserved.