۳۰ بهمن ۱۳۸۳
تاسوعا

 

در تاريخ جهان مردان فداكار و جانباز بسيار بودند، اما فداكاري در شرائطي كه ياران پاك حسين (ع) در آن به سر مي بردند كم نظير است، اينان فداكاري كردند در حالي كه شهادت براي آنها قطعي بود، پايداري نمودند در شرايطي كه هيچگونه اميدي براي زنده ماندن و نجات وجود نداشت،آنها با آن كه مي دانستند كشته مي شوند - آن هم با رنج گرسنگي و در التهابي سخت از عطش – با ين حال استقامت كرده و تا آخرين حد امكان پايداري نمودند با آنكه نه تنها هيچگونه عامل مادي و فشاري پشت سر آنان وجود نداشت بلكه حسين (ع) بارها از آنان حل بيعت كرد و فرمود:

(( من به شما اذن دادم اكنون مي توانيد به ديار خود برويد ))

ولي آنان پايمردي و ثبات نشان دادند و سرور آزادگان را در ميان انبوهي خونخوار رها نساختند. مرداني كه در اين پيكار هدف داشتند و بخاطر اصولي اسلامي و انساني با چشمي باز و بصيرت شمشير مي زدند.

انگيزه ي آنها خدا بوده و مبارزه با ستم و هدف آنها ريشه كن ساختن حكومت و قدرتي كه هستي اسلام و عدالت را به نيستي و سقوط تهديد مي نمود، آنها يك سرباز عادي نبودند كه ندانند چه مي كنند و بخاطر كي نبرد مي نمايند، چشمانش باز و هدفهاي آنها بلند و عالي بود، آري وجود اينهمه شرايط است كه به جانبازيهاي آنها ارزش جهاني داد و به آنها زندگي ابدي بخشيد، درود فراوان به روان پاك آنها باد.

                                   **************
برگرفته از كتاب درسي كه حسين(ع) به انسانها آموخت

اثر شهيد بزرگوار هاشمي نژاد

۲۹ بهمن ۱۳۸۳
رفیق حریری

رفیق حریری نخست وزیر سابق لبنان دیروز تشییع و به خاک سپرده شد . من سابقه دوستی شخصی طولانی با او داشتم . فرزندان او قبول نکردند که جنازه وی بطور رسمی تشییع شود.

تصور اعلام نشده موجود در لبنان این است که حریری توسط سوریه به قتل رسیده و دولت لبنان هم به این کار رضایت داشته است  قتلهای زیادی از ناراضیان در سالهای قبل و در ایام جنگ در لبنان صورت پذیرفته بود که می گفتند کار سوریه است . حریری 7،8 ماه پیش در اعتراض  به دولتهای لبنان و سوریه استعفاء داد.

بعد از جنگهای داخلی لبنان من به آن دیار رفتم . منطقه وسط بیروت فقط  رد گلوله بود و دیواره های خراب ، همه آنها را در عرض 5 سال به زیباترین مراکز فرهنگی و توریستی لبنان تبدیل کرده بود.

نکنه دیگری که تا بحال به آن توجه نشده بود نقش فرهنگی رفیق حریری است . مؤسسه ای داشت که به تمام بچه های نمونه و نخبه از هر مذهبی که بودند و در هر سطحی زندگی میکردند ، بورسیه می داد و قطعاٌ آینده لبنان در اختیار آنهاست که خود را مدیون او می دانند .

هر وقت در این سالها به بیروت می رفتم ، او را می دیدم . در یکی از ملاقاتها می گفت که رژیم غذایی سختی گرفته  و خیلی امیدوار بود که دیگر لاغر باشد به من هم توصیه کرد و مرا هم پیش دکتر ویژه فرستاد و کلی دوا و دارو به من داد که با هم لاغر شویم . من یک هفته ای به آن پایبند بودم ، نتوانستم آن را ادامه بدهم .6 ماه بعد که رفیق حریری را دیدم آمدم اعتراف کنم ، دیدم خودش زودتر اعتراف کرد که رژیم را کنار گذاشته است .

در عین آنکه مرد صلح بود در برابر تجاوزهای اسرائیل هم کوتاه نمی آمد . شاید به همین دلیل سید حسن نصرالله رهبر حزب الله نیز بارها در سخنرانی پریشب خود از او با عنوان رئیس شهید یاد کرد.

شیراک شخصاٌ به تشییع غیر رسمی او رفت . بسیاری از نمایندگان عالی رتبه دولتها نیز.

 از حضور ایران خبری نبود ، شاید ملاحظه سوریه و دولت لبنان . که من نمی دانم این چه سیاست خارجی است ؟

شاید از دولت دور بوده ام ، دلیل آنرا نمی دانم.

 در سفری که آقای خاتمی به لبنان داشت ، در فرودگاه و در وقت بدرقه به من گفت ما گمان نمی کردیم دیگر رهبری در جهان اسلام پیدا کنیم که در برابر مردم به آن افتخار کنیم ولی خاتمی این افتخار را برای ما ایجاد کرد.

به همین دلیل بود که در مراسم دیروز همه لبنان پای جنازه او حاضر بودند. خدا رحمتش کند.

۲۸ بهمن ۱۳۸۳
تازه تر از تازه ی افاضات جناح راست

 

در خبرها بود که کمیسیون فرهنگی مجلس، خواستار کسر 100 میلیارد ریال از 11 طرح فرهنگی و گردشگری جهت تأمین اعتبار دفتر تبلیغات و مجتمع مهدیه ی حوزه ی علمیه ی قم شده است. و نیز به قول  عضوی از کمیسیون فرهنگی مجلس اعتبارات تنها مرکز رسمی مربوط به زنان که مرکز مشارکت امور زنان باشد، تقسیم شده است: یک میلیارد و 200 میلیون تومان برای تشکل های دینی، 3 میلیارد و 900 میلیون تومان برای توسعه ی حوزه ی علمیه ی زنان و 250 میلیون تومان برای تقویت فعالیت دینی زنان.

این همه مجلسی ها تبلیغ می کردند که برای رشد اقتصاد کشور آمده اند، به نمونه های فوق در جهت رشد اقتصاد کشور، می توان توجه ویژه داشت!! این هم نوعی آبادگری است دیگر!

 

                             ********************
روزنامه ی رسالت هم آورده است راهپیمایان 22 بهمن در مسیر راهپیمایی با امضای توماری خطاب به رؤسای قوای سه گانه خواستار برخورد با متخلفان اینترنتی شدند!

یعنی مردم به راهپیمایی آمده اند تا با متخلفان اینترنتی برخورد شود؟

اگر قوه ی قضائیه ای بود که مبنای کارش دفاع از هویت انقلاب بود، نمی بایست با این سوء استفاده چیان حرفه ای برخورد نماید؟ ولی خیلی بامزه است که رهبر انقلاب راهپیمایی را نشانه شکست همه ی قدرت های جهانی که قصد تعرض به ایران دارند، می بینند و روزنامه ی رسالت – سخنگوی جناح راست – آن را در مخالفت با اینترنت نویسان. حالا اگر سال آینده ریاست جمهوری دست آنان بود فکر می کنید مثلاً در راهپیمایی چه قرارهای دیگری امضا می شود؟

 

                              ************************

استان مازندران در ریاست جمهوری نوعاً فعال بوده است. آقای توکلی که پای ثابت کاندیداتوری است. آقای ناطق نوری هم در خرداد 76 کاندیدا بود. آقای لاریجانی هم این بار. ولی اینکه می نویسند آقای ناطق نوری بیشتر دنبال لاریجانی است چون از یک استان هستند، گمان نکنم حرف درستی باشد.

بی خیال، این حرفا چیه؟

۲۷ بهمن ۱۳۸۳
عزاداران حسینی در مسجد ارک سوختند.

حادثه آتش سوزی مسجد ارک تهران دردناک بود. اساساً مرگ دردناک و تلخ است ولی تصور اینکه جمعی زن و مرد و کودک و نوجوان برای اقامه نماز و عزاداری امام حسین به مسجد رفته باشند و در آتش زغاله شوند خیلی دردناک است.

امروز، داشتم به عمق فاجعه فکر می کردم. گمان نمی کنم کسی این ماجرا را بشنود و متاثر نگردد.خیلی بی گناه کشته شدند.

یادداشتی برای آقای رییس جمهور فرستادم ولی قبل از آنکه به دست ایشان برسد، آقای خوشرو معاون اطلاع رسانی رییس جمهور گفت که آقای خاتمی خود، اول صبح پیام تسلیتی داده و مسئولان را به کمک همه جانبه به حادثه دیدگان فرا خوانده است.

ابتدا در محافل پشت پرده ای شایع شدکه انفجار در مسجد ارک بوده است. از خیلی ها پرس و جو کردم، هیچ نشانه ای از آن نتوانستم پیدا کنم،

 خیلی ها در این حوادث طبیعی و یا حوادثی که ازسر اهمال های روزمره صورت می گیرد، دنبال مقصر می گردند. باید هم پی گیر بود ولی مهم آن است که این ها جان خود را در سخت ترین و فجیع ترین شکل در مسجد و در مراسم عزاداری امام حسین علیه السلام از دست دادند. حفظ سلامت عاشقان و علاقمندان به امام حسین و عاشورا هم ضروری است. بیش از حکومت خود عزاداران باید به این نکات توجه کنند.

اجرشان با امام حسین. خداوند به بازماندگانشان صبر عنایت کند.

 

 

۲۶ بهمن ۱۳۸۳
ماه محرم و مداحي هاي متحجرانه

 

ماه محرم، به مناسبت ايام شهادت امام حسين عليه السلام، خطابه ها و محافل ديني فراواني در همه ي مناطق شيعه نشين برگزار مي شود.

متأسفانه آفت بزرگي كه بسياري از اين محافل و بخصوص در سالهاي اخير پيدا كرده است، آنكه به جاي يادآوري از عظمت هاي افتخار آفرين و آزاديخواهانه كربلا و حادثه ي عاشورا، به سخنان و اشعار تحريف شده اي  از عاشورا مي پردازند كه نسل هاي معاصر چاره اي جز دور شدن از اين مكتب تحريف شده ي عاشورا نمي بينند.

مداحي هايي كه به نوعي مسابقه ي آواز و ريتم و موسيقي است و هيچ تناسبي با روح اسلام ندارد.

متأسفانه صدا و سيما هم در اين مسابقه وارد شده است. بجاي آنكه انديشه هاي والاي مترقي و تفاسير متناسب با شرايط فعلي را از قيام امام حسين بشنويم، انديشه هاي متحجر و غير واقعي را به سمع و نظر مردم مي رسانند. تعجب آور نيست  كه مثلا چند دقيقه ي متوالي مي شنويم سِن جان سِن جان....يا اينكه سگ اويم، عو عو

اينها كجا و حادثه ي عاشورايي كه الهام دهنده ي هميشه آزادگان تاريخ بوده كجا؟

آنهم در كشوري كه رهبران انقلاب آن از امام تا رهبري فعلي و تا مسئولان روحاني عاليرتبه كشور هميشه در قبل انقلاب با اين افكار متحجر ديني مبارزه مي كردند.

اين موج هاي احساساتي، ممكن است در كوتاه مدت كساني را جذب كند، اما در دراز مدت، آنان را از دين و خدا و امام حسين دور مي كند.

جريان رسمي ضد دين هم كه با امام حسين و اصل دين مردم نيز مبارزه مي كند، بهترين بستر رشد خود را در سايه ي اين افكار مرتجعانه جستجو مي كند و انصافاً هم خوب اين دو جريان، كمك كار يكديگر براي آسيب زدن به اهداف امام حسين عليه السلام هستند.  

 

۲۵ بهمن ۱۳۸۳
روز جهاني دوستي و عشق

 

دوستي و عشق، قديمي ترين واژه هايي است كه بشر همواره با آنها زيباترين و ماندگارترين لحظات زندگي خود را سر كرده است.

شايد به همين دليل باشد كه روز جهاني عشق بدليل آنكه آشناترين و زيباترين عنوان مشتركي است كه همه ي انسانها در همه جاي دنيا نسبت به آن احساس يكساني دارند، در همه جا مورد استقبال قرار گرفته است.

در جامعه اي مثل جامعه ي ايران كه اكثريت آن جوان هستند، طبيعي است كه ابراز عشق و دوستي پر معناتر شود.

انكار آن در واقعيت موجود در جامعه هيچ تأثيري نمي گذارد.

آماري كه گلفروشي ها، كادو فروشي ها و مراكز فروش شكلات كه از ميزان فروش خود در اين مناسبت ارائه خواهند داد، راه را بر انكار اين مناسبت مي بندد.

بومي كردن اين مناسبت هاي جهاني هم امكان پذير نيست. زيرا كه دنياي ارتباطات همه را به يكديگر رسانده است و مرزها را برداشته و نسبت به حرفهاي مشترك همه يك احساس دارند.

پس چه بهتر كه كاري كنيم كه عشق و دوستي در فضاي محرمانه برگزار نشود.

براي همه، روزهاي پر صفا و صميميت آرزو دارم و اميد كه صداي بلند بد اخلاقي اجتماعي و سياسي، جاي خود را به صداي گرم محبت و عشق بسپارد.

۲۴ بهمن ۱۳۸۳
كانديداتوري زنان در ايران و ژاپن

 

همزمان با بالا گرفتن بحث كانديداتوري زنان براي رياست جمهوري در ايران، بحث امكان امپراطور شدن زن در ژاپن مورد بحث قرار گرفته است!

در قانون اساسي ژاپن، تحت تأثير آئين شينتو، تصريح شده است كه تنها افراد ذكور خانواده امپراطوري مي توانند به عنوان امپراطور انتخاب شوند.

اين در حالي است كه بر اساس آئين شينتو، شخص امپراطور، به عنوان فرزند خدا و نيز كاهن اعظم شينتو شناخته مي شود. يعني در ميان جامعه اي كه امپراطور فرزند خداست و قانون اساسي آنان تأكيد دارد كه امپراطور فقط بايد از مردان باشد، به اين نتيجه رسيده اند كه بايد اين كاهن، فرزند خدا، امپراطور را از انحصار مردان بيرون آورد و زنان نيز مثل مردان حق دارند امپراطور باشند.اگرچه انجمن قدرتمند ديني معابد شينتويي كه بر نزديك به 80 هزار معبد نظارت دارد، با اين تغيير قانون اساسي مخالف است، اما نظر سنجي ها نشان مي دهد كه بيش از 70 درصد مردم ژاپن به امكان انتخاب امپراطوري زنان رأي مثبت مي دهند.

حالا وقتي دنيا، حتي كساني كه معتقدند امپراطور، فرزند خدا را بايد بتوان از ميان زنان برگزيد، به فرهنگ، تاريخ، دين و اعتقاد راست ما مسلمانان اهانت نيست كه حتي امكان كانديداتوري براي زنان در كشور وجود نداشته باشد؟

قطعاً زنان ما نيز از زنان ژاپني هوشمندتر و مديرتر هستند، قصد امپراطور شدن هم ندارند، فقط امكان كانديدا شدن مطرح است كه به عقيده ي من اگرچه مراكز قدرت ديني با آن مخالف باشد، اما در ايران هم اگر مثل ژاپن نظر سنجي شود، اكثريت مردم با كانديداتوري زنان موافقند.

۲۳ بهمن ۱۳۸۳
آقاي مسجدجامعي و كتاب براي دلم

 

چندي پيش كتاب براي دلم، كه انتشار مطالب 6 ماهه اول سايت وب نوشت هست را براي همكاران سابقم، اعضاي هيئت دولت فرستادم، چون در بسياري از موارد خود آنها سوژه ي مطالبم بودند و عكسهاي سايتم.

آقاي مسجد جامعي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، آن را خوانده بود و يادداشت لطيفي برايم نوشت كه در اينجا مي آورم:

به نام خدا

جناب برادر آقاي ابطحي

با سلام و احترام

از نخستين جلسه بعد از سفر حج كتاب براي دلم را دريافت كردم كه بهتر است به جاي كتاب من، عنوان يادداشت هاي شخصي را به كار بگيرم. و در همان جمعه ي اول پس از آن روز خواندم.

اين اثر به نوعي تاريخ سياسي و فرهنگي سالهاي اخير است كه ضمناً بيانگر فضا و احساسات گروههاي درگير در ماجراهاي مهم و به ياد ماندني است. و از اين حيث حد اقل براي من كه در بخش هايي از اين مسايل حضور و احياناً نقش داشته ام، خواندني تر و به ياد ماندني تر است. و چون جنابعالي خود مستقيماً درگير اين مسايل بوده ايد و روايت اول شخص است، جنبه ي سند تاريخي را هم به خود گرفته است.

موفق و مؤيد باشيد

9/11/83

مسجد جامعي

                                  *************

ضمناً اين كتاب نيز خيلي مورد استقبال قرار گرفته است. نشر چالش با تلفن 6414610 براي كساني كه نمي توانند از كتابفروشي ها خريد كنند، كتاب را ارسال مي كند.     

 

 

۲۲ بهمن ۱۳۸۳
ماجراي نوشته هاي من و فوتبال زنان در كشورهاي عربي

 

يكي از دوستانم مي گفت اخيراً تلويزيون هاي عربي مسابقات فوتبال زنان كه در اروپا يا جاهاي ديگر صورت مي پذيرد، را پخش مي كند. گزارشگرها كه عرب هستند و اصلا در ذاتشان ضد زن هستند، خيلي اين را بامزه گزارش مي كنند.چپ و راست تا هر يك از خانمها يك ذره كند كار كند و يا توپ از زير پايش رد شود، گزارشگران عرب سرحال مي آيند و مي گويند اصلا زن را چه به فوتبال. واقعا كه خانم ها نبايد به اين كارهاي مردانه رو بياورند.مگر زن مي تواند بدود؟خلاصه گزارشگر روي جاده ي آسفالت مي افتد و هر چه دل تنگش مي خواهد، عليه خانم ها حرف مي زند.

خوب، طبيعي است كه خانمها بازيهاي پر آوازه ي بين المللي دارند، طبعاً وقتي كه چند لحظه بازي ضعيف آنان مي گذرد بازي اوج مي گيرد، گزارشگران عرب باز وقتي مي خواهند تعريف كنند مي گويند : با اينكه اينها زن هستند ولي انصافاً خوب بازي مي كنند.

حالا شده ماجراي من. مثلاً در قسمت پاسخ به پرسشها، يك روز نمي توانم تازه كنم، يا طرف سؤال خود را نديده است، بلافاصله مي نويسد، آهان ديديد گفتم كه آخوند آخونده؟ اصلاً اين ها را چه به اينترنت. ما محكوم مي كنيم. خواست ما اين است كه ديگر سراغ اين نوشته ها نرويد! كاش باز تا همين جا بود. وقتي يك مطلب را به دليلي نمي پسندند، دوباره مي نويسند كه اصلاً رژيم آخوندي و ....

جالبترش آنهاست كه وقتي حتي مطلبي را مي پسندند و گمان مي كنند كه شجاعانه هم هست، مي نويسند كه به هوش باشيد، مي خواهد دل شما جوانان را بدست بياورد و دوباره گولتان بزنند. كور خوانده ايد، رژيم رفتني است. طناب هاي دار را براي تو هم آماده كرده ايم!

البته پيدا كردن ريشه ي اين نگاههاي افرطي و وهم آلود روشن است.

اما بد نيست! من و خانمهاي فوتباليست كار خودمان را مي كنيم! قضاوتها بر اساس كارمان صورت مي پذيرد. نه بر اساس گزارشها.

خوشتان آمد از كارت تبريكي كه براي خودم فرستادم و در كنار فوتباليست ها خودم را هم گنجاندم؟!

۲۱ بهمن ۱۳۸۳
22 بهمن

 

در تاريخ روزهايي هستند كه جزء تاريخ ايران شده اند. 22 بهمن و سقوط 2500 سال شاهنشاهي قطعاً از بزرگترين روزهايي است كه هيچ گاه از حافظه ي تاريخ ايران محو نخواهد شد.

                         *******************

آنها كه وقايع تاريخي را در ظرف زماني خود بررسي نمي كنند، به خود و تاريخ ظلم مي نمايند. طبعاً كساني هستند كه از روند مسائل بعد از انقلاب دل خوشي ندارند.كساني هستند كه معتقدند انقلاب از مسير خود خارج شده است. و دهها مسئله ي ديگر. اما هيچكدام از اينها نمي توانند واقعه ي تاريخي 22 بهمن را با شرايط امروز بررسي كنند.

                        *******************

فراموش نكنيم واقعه ي پيروزي انقلاب و سقوط شاه، در 22 بهمن ماه بزرگترين افتخار مردم ايران بود. واقعاً در آن دوران جنگ سرد باور نكردني بود. اگر كسي امروز بدلايل مشكلات، اصل آن حركت تاريخي را نفي كند، به تاريخ ايران و نسل آن دوران توهين كرده است.

                         ******************

هيچ فكر كرده ايد كه روشنفكرترين نويسندگان، شاعران، هنرمندان، سينماگران و اهالي تئاتر كه حتي بعدها از مخالفان نامدار جمهوري اسلامي شدند، شعري، اثري در عظمت كار بزرگ امام يا مردم در آن ايام دادند. اين نشانه ي آن است كه همه ي كساني كه آن تاريخ را درك كرده اند، نمي توانسته اند در برابر بزرگي كار مردم و امام و پيروزي انقلاب ساكت باشند.

                     **********************

اين روز بزرگ ملي و تاريخي مبارك باشد.

8 4        ۱   ۲    ۳       3  7
© Copyright 2003-2023, Webneveshteha.com. All rights reserved.