۲۹ مهر ۱۳۸۵
میثاق نامه ی مکه
دیشب در کنار خانه ی خدا، رهبران دینی عراق گرد هم آمدند و سندی را امضا کردند که از خونریزی وحشتناک داخل عراق جلوگیری کنند. انصافاً تلاشهایی که برای صلح و جلوگیری از خونریزی و جنایت باشد، چه زیباست. شاید اعلام جنگ داخلی در 2 سال گذشته داخل عراق، مورد پسند نباشد اما واقعیت این بود که خیلی از شیعیان و خیلی از سنیان، به دلیل این که معتقد به یکی از این دو مذهب هستند، کشته شدند. اگر چه متولیان و مدیران این فاجعه ی انسانی در چرخه ی سیاست با خون شیعیان و سنی های عراقی بازی قدرت می کردند اما قربانیان آن مثل همیشه مردم بی گناهی بودند که یا شیعه متولد شده بودند و یا سنی و هیچ نقشی هم در این بازی قدرت نداشتند.
اهمیت مضاعف این سند آن است که همه ی رهبران دینی سنی و شیعه، بدون حضور سیاستمداران آن را امضا کردند و مراجع بزرگ اسلامی در جهان، مثل آیت الله سیستانی و شیخ طنطاوی رئیس الازهر و علامه فضل الله و دکتر قرضاوی آن را تأیید کردند. این گام بزرگی است برای آن که ساحت دین خدا را از این خونریزی ها پاک کنند. متأسفانه در اکثر نقاط دنیا، سیاست مشکلات خود را به نام دین مطرح می کند و بهره های خود را می برد و بدنامی را به میدان دین و اعتقادات مردم پرتاب می کند. آیت الله سیستانی نیز در پیام خود به این نکته اشاره کرده است. از این پس اگر رهبران مذهبی به میثاق خود پایبند باشند، در عراق دین عامل کشتار مردم نخواهد بود. نقش عربستان سعودی و تشکیل این جلسه و امضای میثاق نامه در مکه، که تا چند سال قبل به دلیل قدرت روحانیون تندرو سلفی مرکز صدور تکفیر شیعه بود، نیز نشانه ی جدی شدن روح تسامح و میانه روی در جهان اسلام است.
انتظار می رود علمای دینی و مراجع بزرگ شیعی در ایران، که دامنه ی نفوذ معنوی در عراق نیز هستند و گروه های روحانی ایرانی در این امر مهم که نتیجه ی آن حفظ خون مسلمانان است، مثل سایر مواردی که بیانیه می دهند، سریع تر خود را شریک پایان خونریزی مذهبی در عراق نمایند.