۳۱ شهريور ۱۳۸۵
تهدید جدی وزارت ارشاد!

 

آورده اند که یک نفر با پهلوان محل دعوایش شد. قیافه ای گرفت و خیلی مقتدرانه به طرف او رفت تا گلاویز شود. وقتی نزدیک شد دید اگر دست از پا خطا کند سوت شده و در چشم به هم زدنی باید خود را در جائی پیدا کند که عرب آن نی معروفش را می اندازد. برای آن که کم نیاورد گفت اگر همین امروز دست از رفتارهای نامناسب بر نداری، دید نمیتواند تهدیدی کند، بلافاصله گفت پس کی دست خواهی برداشت؟!

حالا شده قصه ی مجوز کتاب وبلاگ من با وزارت ارشاد. قبلاً ۲ جلد کتاب که شش ماهه ی اول و دوم نوشته های سایتم بود را با اسم های "برای دلم" و "بی نقاب" منتشر کردم. تیراژ کتاب ها سه هزار تا بود و در مقایسه با تیراژ خوانندگان سایت اصلاً قابل مقایسه نبود. جلد سوم آن را که در آن قرار بود مطالب سایتم تا روز انتخاب آقای احمدی نژاد منتشر شود را هم با نام "تا بعد" آماده کردیم و برای اخذ مجوز ماههاست که به ارشاد داده ایم، اما جوابی نمی دهند. از انتشارات چالش به عنوان ناشر کتاب هم که سرمایه گذاری کرده شرمنده ام. به همین دلیل من هم با قدرت تمام به وزارت ارشاد اخطار می کنم اگر تا پایان این هفته مجوز انتشار کتاب "تا بعد" من را ندهید، پس کی می دهید؟! 

 

۳۰ شهريور ۱۳۸۵
هفته ی دفاع مقدس

 

برای همه ی رزمندگان و شهیدان و جانبازان و اسیران 8 سال دفاع مقدس که نگذاشتند یک وجب از خاک ایران در اختیار دشمن قرار گیرد:

 

 

همیشه با توام...

(به ایرانم، ایران جاودانه ام)

 

معنای زنده بودن من، با تو بودن است.

نزدیک، دور

سیر، گرسنه

رها، اسیر

دلتنگ، شاد

آن لحظه ای که بی تو سراید مرا، مباد!

مفهوم مرگ من

در راه سرفرازی تو، در کنار تو

مفهوم زندگیست.

معنای عشق نیز

در سرنوشت من

با تو، همیشه با تو، برای تو، زیستن.

(فریدون مشیری)

 

۲۹ شهريور ۱۳۸۵
اسلام هراسی و طالبانیسم

 

اسلام هراسی یک عنوان رایج در غرب شده است. بخشی از رسانه ها، مراکز افراطی دینی، و بسیاری از سیاستمداران غربی بر طبل اسلام هراسی می کوبند. در یک آمار رسمی آمده است که یک سوم آلمانی ها که رسانه های معتدل تری دارند معتقدند خطر اصلی اسلام است. احتمالاً در کشورهایی مثل آمریکا، به دلیل حضور قوی تر کلیساهای آرماگدونی و حمایت سیاسی از این اندیشه های افراطی و وجود رسانه های بیشتر، این درصد بیشتر باشد. واقعیت این است که تبلیغ اسلام هراسی به نفع غرب و شرق جهان نیست. سیاستمدارانی که در غرب بر این آتش دامن می زنند و یا جلوی آن را نمی گیرند، خود بیش از دیگران از این روش ضرر می بینند. رشد اسلام هراسی، رابطه ی مستقیمی با رشد طالبانیسم دارد. هر دوی این ها خشونت را برای آینده بشریت رقم می زند. بیچاره نسل هایی که در شرق و غرب باید قربانی افراطیون غربی طرفداران اسلام هراسی و طالبانیسم بشوند.

 

۲۸ شهريور ۱۳۸۵
دروغ کنار ساحلی

 

در کنار ساحل بیروت، منطقه ای است به نام مناره که بعد از ظهرها تا غروب زیبای آفتاب، صدها دختر و پسر در آن جا قدم می زنند و با یکدیگر مفاهمه می کنند. روزی از خیابانی که مشرف به این منطقه است رد می شدیم، یکی از دوستان که آن روزها در ایران کاره ای بود، لبخندی زد و گفت نگاه کن، از این جا تا آن ته خیابان همه دارند به هم دروغ می گویند!

قضاوت تلخی بود؛ اما به نظر می رسد در زندگی های امروزی خیلی هم دور از واقعیت نباشد.

 

۲۷ شهريور ۱۳۸۵
لذت جدائی از مردم

 

تهدیدات اسرائیل برای ترور اعضای جنبش حزب الله لبنان باعث شده است که آنها دیگر در میان مردم نباشند. در دورانی که در بیروت بودم، به خاطر دارم صبح های زود، در حاشیه دریا حتی اعضای شورای مرکزی حزب الله پیاده روی و ورزش می کردند؛ خانه هایشان معلوم بود و در دسترس همه. سید حسن نصرالله هشدار داده است که حتی اگر شهید شویم نباید اعضای حزب الله از مردم جدا شوند. این یکی از هوشیارانه ترین نظرات رهبری حزب الله است. همین این اتفاق تلخ در اوائل انقلاب ایران هم افتاد. وقتی منافقین در کوچه و خیابان به ترور کور پرداختند عناصر حکومتی و مسئولان که در یک سال اول انقلاب در خانه های شخصی خود زندگی و با اتومبیل های خود رفت و آمد می کردند و گاهی با تاکسی به محل کار خود می رفتند، برای حفاظت از خود که در آن مقطع ضروری بود، به خانه های امن و اتومبیل های امن تر پناه بردند. از آنجا که البته اتومبیل بنز از تاکسی، و خانه های سازمانی حفاظت شده از خانه های شخصی به طبع هر انسانی مقبول تر می افتد، وقتی هم که جریان تروریستی منافقین مهار شد، باز هم ترجیح دادند در همان منازل بمانند و از همان امکانات بهره بگیرند. این آغاز فاصله ی جدی مردم و مسئولان شد. حالا حزب الله لبنان می خواهد از این تجربه استفاده کند و نگذارد حزب الله از مردم جدا شوند. به همین دلیل سخن سید حسن نصرالله که دستور داده اعضای حزب الله از مردم جدا نشوند، یکی از جدی ترین عوامل بقا و قدرت حزب الله در جامعه لبنانی خواهد بود.

 

۲۶ شهريور ۱۳۸۵
سخنان پاپ و هماهنگی افراطی های دینی

 

وقتی پاپ جدید انتخاب شد، در مصاحبه با رادیو فارسی آلمان گفتم دنیا نمیتواند از انتخاب یک پاپ محافظه کار و اصولگرا استقبال کند، زیرا روابط میان دینی بسیار شکننده است و اگر کسی که مدیریت دنیای مسحیت را بر عهده  میگیرد حساسیت های شرایط فعلی جهان ادیان را نشناسد، حتماً آتش جنگ طلبی مذهبی را شعله ورتر میکند. سخنان چند روز پیش پاپ نشان داد که او هم مثل بسیاری از رهبران مذهبی مسیحی و مسلمان و یهودی، علاقمند است که دیگران غیر هم دین خود را نادیده بگیرد و به آنان و مقدساتشان اهانت کند. این همان فرق اساسی بود که پاپ سیاستمدار اصلاح طلب و طرفدار واقعی گفتگو را از پاپ جدید جدا میکند. دقیقاً این روش پاپ، همان چیزی است که مورد علاقه افراط گرایان اسلامی است تا جهان را علیه غرب مسیحی بشورانند و در مقابل سخنان و فتاوایی که در جهان اسلام بر علیه مسیحیت به شکل افراطی و قهرآمیز اظهار میشود نیز بهترین امکان را فراهم میکند تا بستر طرح نظرات اخیر پاپ را فراهم نماید. افراطی های سیاسی و دینی در این سالها مراکز قدرت جهانی را گرفته اند و علیرغم دشمنی های سیاسی و عقیدتی به خوبی به یکدیگر کمک میکنند تا بشریت و به خصوص متدینان جهان را به سمت رویاروئی هدایت کنند. خوشبختانه پاپ خیلی زود حساسیت شرایط و دنیای اسلام را فهمید و شجاعانه از گفته های خود عذرخواهی کرد. این کار پاپ را باید به فال نیک گرفت.

 

۲۵ شهريور ۱۳۸۵
سمینار ادیان بعد از ۱۱ سپتمبر در مونترآل

 

در طول هفته گذشته کنگره ادیان جهان پس از ۱۱ سپتامبر در شهر مونترآل کانادا برگزار شده بود. آقای اروین شارما از سوی دانشکده مطالعات ادیان mcgill و با همیاری پارلمان ادیان این کنگره را برگزار کرده بودند. افراد شرکت کننده قبلا مقاله داده بودند و یا ثبت و پولی هم پرداخت کرده بودند که بودجه سمینار از محل ثبت نام اعضا بود. غیر ازحلسه افتتاحیه، در بقیه روزها از ۹ صبح تا ۷ بعد از ظهر در۷ سالن فرعی بر اساس جدول برنامه ای افراد یا مقالات خود را و یا در پانل هایی به بحث میپرداختند. در این ۵ روزه ۲۸۸ پانل و ۳۲۵ مقاله دراین ۱۲ عنوان اصلی ارائه شد: مذهب و حقوق بشر، مذهب و معنویت، مذهب و شفا، مذهب کودکان و جوانان، آزادی مذهبی، مذهب برخورد و صلح، مذهب و دیپلماسی بین المللی، مذهب و رسانه، مذهب محور مسائل. دالایلاما، اسقف اعظم دزموند توتو، اسقف بلو و شیرین عبادی که همه جزء برندگان جایزه صلح نوبل هستند حامیان معنوی این سمینار بودند که تنها خانم شیرین عبادی شخصا شرکت کرده بود و سخنران افتتاحیه بود و نرگس، دختر خانم عبادی وی را معرفی کرد. شخصیت دیگر ایرانی هم دکتر سید حسین نصر بود که دو سخنرانی داشت. من هم در آخرین روز سمینار مقاله ام را با نام دین و رسانه خواندم. یک هفته تمام در همه ی اطاقها نظر و اندیشه دینی عرضه میشد. جالب اینکه حتی با یک لیوان آب هم کسی در این پنج روزه پذیرائی نشد ولی همه به شوق دلمشغولی های فرهنگی، با نشاط در جلسات متعدد شرکت میکردند. حتما خلاصه مقاله ام و یادداشتهایی از بعضی حرفهای جانبی را در سایت خواهم نوشت.

 

۲۴ شهريور ۱۳۸۵
شکنجه ی زندانیان در حضور خاتمی

 

چند وقتی بود که ایمیل هایی دریافت می کردم که بعضی ها با تعجب می پرسیدند که واقعاً این عکس ها صحیح است؟ و خاتمی این قدر جنایتکار بوده است؟ عکسی که همراه آن بود نشان می داد که خاتمی در جائی ایستاده و یک نفر را از پا آویزان کرده اند و چند نفر هم مشغول زدن او هستند. خیال می کردم که ایمیل زنندگان قصد شوخی دارند. اخیراً دیدم یکی از روزنامه های عراق که معروف است با سازمان مجاهدین خلق ارتباطاتی دارد نیز همان عکس را منتشر کرده و نوشته که اسرای عراقی را در برابر خاتمی شکنجه می دهند. گر چه شک دارم باید این امر واضح را توضیح داد؛ ولی با توجه گستردگی انتشار آن شاید توضیح کوتاهی، اگر چه توضیح واضحات باشد ضروری به نظر رسد.

در اواخر دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی، وزارت اطلاعات زندان کمیته مشترک ضد خرابکاری دوران رژیم قبل را به عنوان موزه ی عبرت بازسازی کرده بود. یک بار از آقای خاتمی دعوت کردند که از این موزه بازدید کند. من هم همراه ایشان بودم و یادداشتی هم در آن تاریخ نوشتم. در بازسازی این زندان مجموعه افراد در درون سلول هایی که آدم های سرشناس در آن زندانی بودند، قرار گرفته بود. در وسط این موزه، که در آن دوران شکنجه گاه بوده، مجسمه ی فردی که از سقف آویزان بود و افرادی هم در حال شکنجه بودند قرار داشت. آقای خاتمی ضمن بازدید از همه ی قسمت های این موزه، در کنار این مجسمه ها ایستاده بود که خبرگزاری ایسنا از آن عکس گرفته. حالا در این آشفته بازار، آن عکس را با کمی تر و تمیز کردن صورت آن مجسمه ها، به عنوان این که خاتمی ایستاده و در مقابل او دارند فردی را شکنجه می کنند، منتشر کرده اند. در ایران می گویند جلوی خاتمی آزادی خواهان را دارند شکنجه می کنند؛ و در عراق هم می گویند اسرای عراقی را. خدا وکیلی اگر چه بر و بچه های وزارت اطلاعات برای بازسازی این مجموعه خیلی زحمت کشیده بودند، ولی انصافاً مجسمه ها جوری نیست که با آدم واقعی اشتباه شود. به همین دلیل فکر نمی کردم توضیح بدهم. اما وقتی وسعت تبلیغات را دیدم، فکر کردم چند کلمه ای بنویسم.

 

 

۲۳ شهريور ۱۳۸۵
ساده زیستی مشارکتی ها

 

چندی پیش برای کنگره ی مشارکت یکی از اعضای شورای مرکزی، کارت دعوتی به من داد که پشت پاکت اسم من را نوشته بودند، اما روی خود کارت نوشته بودند جناب آقای علی ربیعی! به آقای ربیعی تلفن زدم و دعوتش کردم. گفتم یک جورائی کارت تو دست من است. از نظر ساده زیستی و تأثیرپذیری از فضای کشور، به جای یک تیر با دو نشان، دو نفری با یک کارت دعوت شده بودیم. باز هم تبلیغات میکنند که مشارکتی ها اهل ساده زیستی نیستند! 

 

۲۲ شهريور ۱۳۸۵
به نو شدن وبنوشت کمک کنید

 

آذر ماه آغاز چهارمین سالگرد وب نوشت است. همراهی خوب شما بهترین مشوق من بود برای این که هر روز بنویسم. خودم هم باورم نمی شد که این قدر در نوشتن هر روزه سرسختی کنم.

به نظرم رسید که در آغاز چهارمین سالگرد وب نوشت تغییراتی در شکل و محتوا بدهم. با بعضی از دوستان دست اندر کار جلسه هایی گذاشتم و ایده هایی گرفتم، اما به یقین استمداد از خود شما برای بهبود وب نوشت از همه چیز مفیدتر است؛ پاسخ به سؤالاتی مثل این که آیا شکل سایت را تغییر بدهم؟ آیا بخشی از این لگو باید ثابت باشد و بخشی تغییر کند؟ آیا آیتم های جدیدی پیشنهاد دارید؟

از همه ی کسانی که دست اندرکار سایت و وبلاگ هستند تقاضا دارم تا اول آبان نظرات کارشناسی خود را به من ایمیل کنید.

فقط خواهش می کنم برا یاین که امکان بررسی بهتر باشد، مطالب خود را به آدرس mohamadaliabtahi@gmail.com بفرستید. اگر کسانی هم هستند که در این سه ساله خاطره ی ویژه ای از وبنوشت دارند هم به همین آدرس بفرستند ممنون می شوم.

پس منتظر نظرات شما عزیزان هستم. فقط به آدرس mohamadaliabtahi@gmail.com

 

8 4        ۱   ۲    ۳    ۴       3  7
© Copyright 2003-2023, Webneveshteha.com. All rights reserved.