۱۴ خرداد ۱۴۰۱
خاطرات دوران اصلاحات (۱۶)دوشنبه ۱۲ / آبان / ۷۶
صبح با مدیر روزنامه اخبار، صفایی، دیدار و گفتوگو داشتم. محسن هاشمی نیز به دفترم آمد و درباره رازینی مذاکره کردیم.
امروز حکم آقای دانیالی، به عنوان معاون تشریفات دفتر رئیس جمهور، را امضا کردم. دانیالی از قدیمیترین اعضای دفتر رئیس جمهور است و سالهاست که معاون تشریفات است. آقای خامنهای به آقای خاتمی پیشنهاد کرده بود که دانیالی در این سمت باقی نماند. . معاونت تشریفات نیازمند تجربه اجرایی طولانی در این زمینه است و ما فرصت چندانی برای آزمون و خطا نداریم لذا مناسب است که این فرد با تجربه را در پست خود ابقاء کنیم.
چهارشنبه ۱۴ / آبان / ۷۶
آقایان مروی و شوشتری در ارتباط با قضایای شهرداری با مقام رهبری دیدار کرده و ضمن بیان پارهای تخلفات در رسیدگی به پروندهها، پیشنهاداتی به ایشان دادهاند. از جمله تخلفاتی که در این دیدار مطرح شده این موارد بوده است:
۱. ارجاع پرونده به سه قاضی بسیار ضعیف و بد سابقه،
۲. شدت عمل زیاد همانند رفتاری که با منافقین شده است،
۳. جرمیابی به جای بررسی اتهامات،
۴. دخالت غیر قانونی حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی،
۵. رسیدگی به موارد خارج از حیطه دستور رهبر از قبیل مسائل مربوط به انتخابات، مسائل غیر اخلاقی و غیره،
۶. نگهداری زندانیان در شرایط بهداشتی و تغذیهای نامناسب و غیرانسانی. مروی و شوشتری پیشنهاد دادهاند که:
۱. قضات ورزیده به پرونده رسیدگی کنند، ۲. زندانیانی که بیش از ۷۰ روز است در انفرادی به سر میبرند، آزاد شوند، ۳. در برقراری محاکمه تسریع شود، ۴. ملاطفت بیشتری با متهمان به خرج داده شود. در ضمن آنها نگرانی دولت از بازداشت احتمالی شهردار تهران را نیز اعلام کردهاند.
مقام رهبری گفتهاند که من فقط دستور رسیدگی به مسأله برجسازی در تهران را دادهام و آنچه به من منتسب میکنند، نابجاست. ایشان از اینکه کسانی بیش از ۷۰ روز در انفرادی میباشند ابراز ناراحتی کرده و گفتهاند اینها نمیفهمند انفرادی یعنی چه. راجع به بازداشت آقای کرباسچی هم اشاره کردهاند که شهردار نباید دستگیر شود. در ضمن اظهار کردهاند که عفو متهمان فعلامصلحت نیست اما هر پیشنهادی که در ارتباط با خانواده متهمان داده شود، میپذیرم.
پنجشنبه ۱۵ / آبان / ۷۶
امروز متن استفتای جمعی از اساتید دانشگاه از آقای منتظری درباره تحزب به دستم رسید. آنها پرسیده بودند: «... با توجه به... القائات برخی از افراد و جریانات در باب وارداتی بودن رقابت حزبی و غربی بودن تحزب متمنی است حکم شرعی تشکیل احزاب مستقل از دولت و عضویت در آن را مرقوم فرمایید...». آقای منتظری در جواب با استناد به آیات و روایات مربوط به فریضه امر به معروف و نهی از منکر نتیجه گرفته که «افراد جامعه حق ندارند نسبت به آنچه در جامعه میگذرد بی تفاوت باشند و حتی در برابر قدرتمندان ستمگر نیز سکوت جامعه روا نیست... امر به معروف و نهی از منکر علاوه بر وجوب فردی و مقطعی در موارد جزئیه، نسبت به ساختار جامعه دینی و اخلاقی نیز واجب مؤکد است و این امر میسر نیست مگربا تشکل و تحزب افراد مؤمن و آگاه و صالح... البته تحزب باید بر اساس ایدئولوژی اسلامی و طرحهای پخته و عاقلانه... باشد... کلمه حزب واژه غربی وارداتی نیست بلکه کلمهای اسلامی و قرآنی است: «فان حزب الله هم الغالبون (مائده، ۵۶)...».
یکشنبه ۱۸ / آبان / ۷۶
تیم ملی فوتبال ایران پس از شکست مقابل عربستان و مساوی با کویت، روز جمعه به قطر هم باخت. هاشمیطبا، رئیس سازمان تربیت بدنی، بعد از باخت به عربستان گفته بود حتی اگر به جام جهانی راه نیابیم، تغییری در کادر مربیگری تیم ایران نخواهیم داد! اما سیر نزولی و انتقادبرانگیز تیم ملی در هفتههای اخیر، که احتمال صعود ایران به جام جهانی فرانسه را شدیدا کاهش داده، بالاخره این حمایت همه جانبه از مایلی کهن را متزلزل کرد و یک مربی برزیلی، ویهرا، جایگزین او شد. دنبال این هستیم که با تشکیل یک کمیسیون کارشناسی و تخصصی، با حضور پیش کسوتان فوتبال کشور، به معضل فوتبال رسیدگی کنیم.
امروز مجددا نامهای از آقای میرسلیم، خطاب به ریاست جمهوری، به دفتر رسید: «اطلاعات و اخبار این ایام نشان میدهد که توطئهای علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی در جریان است که متأسفانه برخی از عناصر حوزوی خام یا ساده یا حریص قدرت هم بازیچه آن شدهاند...».
احتمالا تعبیر «عناصر حوزوی خام یا ساده یا حریص قدرت» کنایهای است به آقایان منتظری و آذریقمی. آذریقمی، که جلوی چاپ رسالهاش را گرفتهاند و از این بابت بسیار دلخور است، اخیرانامهای مفصل و سرگشاده به رئیس جمهور نوشته است. بخش خطیر و حساسیتبرانگیز نامه درباره مرجعیت است. در این بخش از نامه، آذریقمی از مقام علمی آیتالله منتظری و آیتالله سید محمد شیرازی تجلیل کرده و مرجعیت آقای خامنهای را مورد تشکیک قرار داده است. او جامعه مدرسان را مرعوب و اعضای مجلس خبرگان را وعاظالسلاطین خوانده است. میرسلیم در نامهاش نوشته: «در صورتی که این توطئه خدای ناکرده به نتیجه برسد و نظام ما خدشه ببیند، نه آن عناصر بازی خورده باقی خواهند ماند و نه از دولت اثری و اقتداری به جا میماند...». میرسلیم پس از برشمردن ابعاد فرهنگی سیاسی و اقتصادی این توطئه هشدار داده که: «حالت بغرنجی شکل گرفته است که خروج از آن به روشهای عادی یعنی استفاده از نماز جمعه، جایگاه مجلس و موضعگیری جناب آقای هاشمی رفسنجانی و حتی بیانات مقام معظم رهبری میسر نمیشود... کسی باید گام پیش نهد که... مردم تمایل و آمادگی به حرفشنوی از او داشته باشند و این فرد جناب عالی هستید...». پیشنهاد او این است که: «شایسته است از یکی از مناسبتهای رجب یا شعبان... استفاده شود و در مجلس تبریکی که نزد مقام معظم رهبری تشکیل میشود جناب عالی به عنوان رئیس جمهور ضمن تبریکگویی، تحلیل عمیق و مختصری از جریانات روز ارائه فرمایید و به گونهای مطلب را خاتمه دهید که نتیجه آن افزایش احترام همگان نسبت به معظمله و نیز احساس حکمفرمایی ووفاق کامل بین دولت جمهوری اسلامی و ولایت امر باشد.» میرسلیم در پایان نامهاش، خطاب به «دوستانی که جدیدا مسئولیت اجرایی پذیرفتهاند»، نکته در خور تأملی را بیان کرده است: «آنها بدانند که بقای همه ما در پایداری و دوام انقلاب اسلامی است و این هم مستلزم همکاری بدون بغض و کینه همه خادمان نظام است...».