۰۵ خرداد ۱۳۸۶
انتشار در: خبرگزاری ایسنا
محمدعلی ابطحی: انتظارات جامعه از اصلاح‌طلبان تعديل شده و مديريت اصلاحات باتجربه‌تر عمل خواهد کرد

 

يك عضو مجمع روحانيون مبارز در پاسخ به پرسشي درباره حضور سيدمحمد خاتمي در انتخابات‌هاي آينده گفت: من با اطلاعاتي که دارم برداشتم اين است که عدم کانديداتوري ايشان را تکذيب مي‌کنم؛ يعني اين‌که قاطع در هيچ دوره از انتخابات‌هاي آينده شرکت نکنند را تکذيب مي‌کنم.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) حجت‌الاسلام و المسلمين محمدعلي ابطحي طي سخناني در مراسم بزرگداشت حماسه دوم خرداد - كه از سوي شاخه جوانان جبهه مشارکت کاشان برگزار شد ـ افزود: افزود: من در زمان انتخابات شوراها احساس کردم که ايشان خيلي فعالانه در حوزه سياست و کمک به جريان اصلاحات حضور پيدا کرده‌اند.

ابطحي درباره پيش‌بيني خود از انتخابات مجلس هشتم گفت: سختي‌هاي تاييد صلاحيت‌ها، هماهنگي درون جبهه‌ اصلاحات و سختي حفاظت از صندوق‌هاي راي سه مرحله دشوار در پيش راه اصلاح‌طلبان است. اما با نوعي نگاه اميدوارانه و در چهار چوب حداقل‌ها مي‌توان به جلو حرکت کرد و اين مراحل را هم پشت سرگذاشت. پيش‌بيني مي‌کنم که جريان اصلاح‌طلبي به راحتي در سراسر کشور با توجه به فضاي جامعه امکان داشتن اکثريت را خواهد داشت.

وي در پاسخ به پرسش ديگري تصريح کرد: ما نسبت به موضوع اقتصاد و سياست خارجي نقدهاي جدي به دولت داريم؛ چراكه هرگونه بحران‌ها و عدم اعتمادي که بين ما و دنيا ايجاد شود، در درازمدت آسيب جدي به کشور مي‌زند.

وي معتقد است: روش تجربه شده‌اي که در حال انجام است نگاه امنيتي به هر اتفاق و حادثه‌اي در کشور است، دستگيري و برخورد امنيتي با افراد مدت‌ها قبل هم صورت مي پذيرفت، اما جواب مثبت نداد و قطعا براي اداره يک جامعه بهترين روش نيست.

وي در پاسخ به سوالي درباره نظريه فرصت‌سوزي از جانب اصلاح‌طلبان گفت: قبول دارم تا حدودي انتظارات جامعه با آن‌چه در عمل اتفاق افتاد تفاوت داشت، ولي فکر مي‌کنم با توجه به شرايط پيش آمده از يک سو انتظارات جامعه از اصلاح‌طلبان تعديل شده و همچنين مديريت اصلاحات هم بهتر و با تجربه‌تر عمل خواهد کرد.

معاون حقوقي و پارلماني رييس‌جمهور سابق درباره پرونده هسته‌يي ايران نيز گفت: معتقدم پرونده ايران به مرحله جنگ نمي‌رسد چون طرفين اصلي اين پرونده يعني ايران و آمريکا مشکلات جنگ را درک کرده‌اند. اگر قبل از حمله به عراق بود شايد جريان فرق مي‌کرد، اما حالا امريکايي‌ها فهميده‌اند آمدن در يک کشور و جنگيدن کار ساده‌اي نيست، قضيه فرق مي‌کند.

ابطحي درباره برقراري رابطه با مصر نيز اظهار عقيده كرد: مساله اصلي اين است که مصر به دليل وجود حاکميت امنيتي علاقمند به ارتباط با ايران نيست. هرچند برقراري رابطه با مصر به طور کلي حرکت پسنديده و به نفع دو کشور، منطقه و جهان اسلام است اما روش انتخاب شده روش درستي نبود.

وي در بخشي از سخنان خود با اشاره به انتخابات رياست جمهوري نهم خاطرنشان كرد: معرفي سه و يا به نوعي چهار کانديدا از طرف اصلاح‌طلبان باعث شد، نقطه مبهمي بوجود آيد؛ چراکه در تاريخ ثابت شده است كه مردم ايران دو نفر را پشت سر هم برمي‌گزينند که هيچ تناسب و نسبتي با يکديگر ندارند.

ابطحي با اشاره به اين‌که "براي اصلاح راهي به غير از روش‌هاي قانوني وجود ندارد و با قهر کردن و تحريم انتخابات نمي‌توان کاري انجام داد" ابراز عقيده كرد: هديه‌اي که به آقاي رييس‌جمهور داده شد هديه‌اي بود که تحريميان دادند؛ همان ۱۱ ميليون نفر که در انتخابات شرکت نکردند.

وي در قسمتي ديگر از سخنانش تصريح کرد: در انتخابات شوراها خصوصا در تهران علي‌رغم همه دشواري‌هايش، آن‌چه اتفاق افتاد بسيار ميمون و پربرکت بود که بايد سعي شود در انتخابات مهم و سرنوشت‌سازي چون مجلس شوراي اسلامي و رياست جمهوري دنبال کنيم و نگراني هم نداشته باشيم.

وي خاطرنشان كرد: يکي از موارد مهم در موفقيت اصلاح‌طلبان بحث وحدت است و مورد ديگر نيز بحث سلامت انتخابات است که بايد با برنامه‌ريزي و فعاليت شخصيت‌هاي تاثيرگذاري چون آقايان هاشمي، خاتمي، کروبي و مهندس موسوي سلامت انتخابات تضمين شود؛ چراکه حفاظت از آراي مردم مهمترين وظيفه رهبران جنبش اصلاحات است.

اين عضو مجمع روحانيون مبارز كه در مراسم بزرگداشت سالگرد دوم خرداد سخن مي‌گفت، با بيان اين كه دوم خرداد را در ادامه سوم خرداد مي‌بيند، گفت: دوم خرداد؛ چه براي مخالفين و چه براي موافقين، يک روز ماندگار بود، ماندگار شد و ماندگار خواهد بود.

به گزارش ايسنا ابطحي افزود: اينک که پس از ده سال به دوم خرداد نگاه مي‌کنيم مي‌توان دريافت که در دوم خرداد دو اتفاق صورت گرفت؛ اول، اتفاقي که منجر به انتخاب فردي براي رياست جمهوري شد، آن فرد هم دولتي تشکيل داد که فعاليت و عملکردي بسيار قابل دفاع دارد. دوم، برآمد اتفاقاتي است که از اين ماجرا در سطح اجتماعي بوجود آمد و اين ماجرا تبديل به يک جريان فکري شد. جرياني تاثيرگذار که تا اعماق مختلف جامعه ما نفوذ کرد.

وي ادامه داد: مهمترين ويژگي دوران اصلاحات اتفاقاتي است که در سطح اجتماع پديد آمد. يعني اين جريان تاريخ‌ساز تا اعماق لايه‌هاي مختلف جامعه نفوذ کرد. چنانچه تاريخ تحولات ۱۵۰ سال اخير ايران را بررسي کنيم به يک عنصر مشترک در همه تحولات مي‌رسيم و آن اين‌که هر حرکت اصلاحي قبل از رسيدن به بلوغ و به بار نشستن دچار آفت شده و به همين دليل تاثيرات اصلاح‌طلبانه و دموکراسي‌خواهانه در لايه‌هاي دروني جامعه نفوذ نمي‌کرد. اما آن‌چه ما بعد از ده سال به آن افتخار مي‌کنيم اين است که براي اولين بار اصلاحات به درون جامعه وارد و جامعه با حقوق خود که به منزله کوچه ورود ممنوعي بود آشنا شد و آن را به کوچه يک طرفه و بدون بازگشت تبديل کرد.

معاون حقوقي و پارلماني رييس‌جمهور سابق گفت: بزرگترين دستاورد حرکت اصلاحي دوم خرداد آن بود که جامعه ايراني با حقوق خود آشنا شد.

ابطحي با بيان اين كه" شايد يکي از بيشترين نقدهايي که امروزه عده اي بر جنبش بر آمده از دوم خرداد دارند، وجود افراطي‌گري در جريان اصلاح‌طلبي و عدم تبيين مرزها باشد." گفت: نظر بنده آن است که تماميت‌خواهان آن‌قدر مصر بودند که آن جريان برآمده از دوم خرداد را تحمل نکنند. شايد بخش زيادي از آنان که افراطيون نام گرفتند کساني بودند که سنگرهاي اول برخورد را پر کردند و با پر کردن آن سنگرها و خط مقدم، آقاي خاتمي به عنوان يک انسان معتقد مطرح شد و از اين لحاظ شايد اين بحث که عده اي را به عنوان افراطيون اصلاح‌طلبان نقد و محکوم کنيم که آنان اين فضا را به وجود آوردند، نوعي مظلوم‌کشي باشد؛ چراکه مخالفين اصلاحات تاريخ سياسي شان نشان داده است که قطعا آن‌قدر آدم‌هاي با تحملي نبودند که تفکر و منش آقاي خاتمي را يک روش معتدل بشناسند. اگربه نوعي افراطي‌گري يکي از اشتباهات و موانع کار اصلاح‌طلبي باشد باز هم اين جريان آن‌قدر حجم عظيمي را در درون جامعه پيش برد که آن حجم عظيم بسياري از اتفاقات مهم را مي‌تواند رقم بزند.

وي تصريح کرد: مي‌توانم ادعا کنم که در دور افتاده‌ترين روستاهاي کشور اين اتفاق افتاده است که مديران آن روستا بايد بپذيرند با آن‌هايي که صاحبان حق در جامعه شناخته مي‌شوند رابطه انتخابي داشته باشند.

اين عضو شوراي مرکزي مجمع روحانيون مبارز تفکر دوم خرداد را بردن تفکر اصلاح‌طلبانه به درون لايه‌هاي مختلف اجتماعي دانست و گفت: ما از مجموعه‌هايي که جامعه را به سمت انقلاب دوباره فرا مي‌خواند نيستيم و با تمام وجود از انقلاب پاسداري مي‌کنيم که منجر به انقلاب نشود. اما احساس من به عنوان يک تحليل‌گر مسائل سياسي آن است که اگر مردم جامعه انتقاد و اعتراضي دارند از انقلاب پشيمان نيستند، بلکه روش‌ها و منش‌هايي در حکومت صورت مي‌گيرد که با آن‌چه که به خاطر آن انقلاب صورت گرفت منافات دارد. اين‌جاست که اصلاح‌طلبي معنا پيدا مي‌کند؛ چراکه در پي حفظ روح انقلاب است.

ابطحي افزود: در انقلاب و نظامي که ما مي‌شناسيم اساس حاکميت به هيچ وجه نمي‌تواند مشروعيت داشته باشد، مگر اين‌که مردم او را برگزينند.

وي تصريح کرد: براي همين موضوع بيشترين حجم اعتراض جريان اصلاح‌طلب در گذشته به روش برگزاري انتخابات بود؛ چراکه روش برگزاري بسيار مهم‌تر از نتيجه آن است.حتي ممکن است در اين روش ما برنده انتخابات نباشيم، اما آن‌چه که در ذهن جامعه و جهان نوع گزينش را خدشه‌دار کرده بسيار خطرناک است.

ابطحي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: اين اميدي که ده سال پيش در جامعه زنده و باعث وحدت ملي شد، بسيار مهم و اثرگذار بود و هرگونه نااميدي در کشور اصلا به نفع نظام و انقلاب نيست.

اين عضو شوراي مرکزي مجمع روحانيون مبارز هم‌چنين در پاسخ به سوالي درباره مبارزه با بدحجابي نيز گفت: بيشترين بودجه بعد از انقلاب صرف امور فرهنگي و مذهبي شده است و کسي هم پاسخگوي اين خرج‌ها نيست، اما امروز شاهديم که در خيابان‌ها برخي افراد تحت عنوان بدحجاب و عناوين ديگر مورد آزار و اذيت قرار مي‌گيرند. اين‌ها کساني هستند که بعد از انقلاب به دنيا آمده‌اند و يا بعد از انقلاب رشد کرده‌اند. کساني که بودجه‌هاي کلاني را صرف امور مذهبي و فرهنگي کرده‌اند بايد در اين‌جا جوابگو باشند.

ابطحي كه در آستانه سوم خرداد و سالگرد آزادسازي خرمشهر در اين مراسم سخنراني مي‌كرد، از اين حماسه به عنوان افتخارآميزترين اتفاقات تاريخ کشور ياد كرد و افزود: در آن زمان بهترين و شيرين‌ترين خبري که در سطح ملي پخش شد، خبر آزادسازي خرمشهر بود؛ چراکه تلخ‌ترين خبري هم که اعلام شده بود، تبديل خرمشهر به خونين شهر و تصرف کامل اين شهر توسط نيروهاي متجاوز بود. هرکس با تاريخ آشنايي دارد و يا تاريخ را مطالعه کند مي‌فهمد که در هر جنگي مقداري از خاک ايران به يغما رفت اما در اين جنگ ۸ ساله حتي يک وجب از خاک عزيز ميهن‌مان را از دست نداديم.

وي تصريح کرد: تا وقتي ايران پا برجاست قطعا روز سوم خرداد به عنوان روزي مهم و تاريخي باقي خواهد ماند؛ چراکه اين پيروزي رزمندگان اسلام، غرور ملي و پيروزي بزرگ محسوب مي‌شود و اين همه تلاش براي حفظ اين آب و خاک صورت گرفت.

 

http://isna.ir/Main/NewsView.aspx?ID=News-931318

 

© Copyright 2003-2023, Webneveshteha.com. All rights reserved.