۱۱ شهريور ۱۳۸۷
انتشار در: خبرگزاری ایسنا
محمدعلی ابطحی در گفت‌وگو با ايسنا: كانديدای اصلاح‌طلبان بايد خود را آماده مسووليتی خطير كند

 

عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز با بيان اين‌كه " اجماع اصلاح‌طلبان براي انتخابات رياست جمهوري بايد مسير طبيعي خود را طي كند" اصلي‌ترين حركت اصلاح‌طلبان را شناخت درون جامعه از طريق راه‌هايي مانند نظرسنجي دانست.

حجت الاسلام والمسلمين محمدعلي ابطحي در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) هم‌چنين با بيان اين‌كه "اجماع درون اصلاح‌طلبان يك ضرورت است" اظهار كرد: در انتخابات رياست جمهوري نهم، عدم اجماع اصلاح‌طلبان و آرا متكثر آن‌ها موجب شد كانديداي رقيب آن‌ها پيروز ميدان شود و قدرت را به دست بگيرد.

وي با تاكيد بر اين‌كه " شرايط با توجه به حساسيت مردم نسبت به انتخابات آينده حكم مي‌كند كه اصلاح‌طلبان به اجماع جدي‌تري فكر كنند." ادامه داد: چنانچه اصلاح‌طلبان به يك اجماع واقعي دست پيدا كنند، پيروزي در انتخابات براي آن‌ها كار دشواري نخواهد بود.

وي خاطرنشان كرد: رسيدن به اجماع بايد فارغ از هرگونه فشارهاي غيرمتعارف روند طبيعي خود را داشته باشد. مسيري كه تاكنون در جبهه اصلاحات طي شده، نسبتا متناسب بوده است. فشار جريان رقيب بر جبهه اصلاحات براي القاي وجود اختلاف دروني اصلاح‌طلبان نيز نشان مي‌دهد كه فضاي خوبي به وجود آمده است.

عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز افزود: در حال حاضر راه حل اين است كه فردي را انتخاب كنيم تا بيشترين زمينه اجتماعي را داشته باشند؛ چراكه در ايران كاركرد حزبي در انتخابات چندان جدي و يا به گونه‌اي نيست كه هر انتخابي توسط حتي مسوولان و سران اصلاح‌طلب منجر به راي آوردن كانديداي احزاب شود؛ بلكه شخصيت فردي ميزان كاريزماتيك بودن و ميزان شناخت و محبوبيت وي در جامعه تاثيرگذارتر است تا مقبوليت حزبي.

وي فعاليت همزماني فعاليت شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات و كارگروه احزاب اصلاح‌طلب را جهت سرعت بخشيدن و سهل‌الوصل‌تر شدن رسيدن به اجماع دانست و تاكيد كرد: اين واقعيت را نبايد فراموش كردن كه به دليل نهادينه نشدن احزاب در ايران ـ چه در ميان اصلاح‌طلبان و چه اصولگرايان ـ هرچند كه هر كدام عنوان و نام و نشان خود را دارند، اما الزاما ميزان تاثيرگذاري‌شان متفاوت است. چه بسا احزابي كه عناوين بزرگي دارند اما داراي تاثيرگذاري اندك در شكل‌دهي به آرا مردم هستند؛ لذا آن‌چه در احزاب اصلاح‌طلب براي آينده تمهيد مي‌شود حركت مثبتي است كه مي‌تواند جهت و آينده انتخابات را مشخص كند.

وي ادامه داد: كانديداي اصلاح‌طلبان هم بايد خود را آماده مسووليتي خطير كند؛ چراكه شرايط به گونه‌اي است كه كشور به از خودگذشتگي نياز دارد. در عين حال جريانات درون جبهه اصلاحات نيز بايد از اين كانديداي خود حمايت يكپارچه‌اي داشته باشند.

ابطحي درباره مشي اصلاح‌طلبان در انتخابات آينده با بيان اين‌كه " اتفاق مهمي در انتخابات رياست جمهوري دهم در حال شكل‌گيري است" ابراز عقيده كرد: جامعه احساس كرده است كه امكان اين‌كه به توقعات حداكثري جامعه عمل پوشانده شود، كم است. رييس‌جمهور آينده اصلاح‌طلبان هم با توجه به واقعيت‌هاي قدرت امكان آن‌كه با حداكثر خواسته‌هاي اصلاح‌طلبي وارد صحنه شود را ندارد؛ بلكه بايد خواسته‌هاي حداقلي را مدنظر قرار دهد و امكان دهد كه جامعه خود رشد كند. رييس‌جمهور آينده نمي‌تواند وعده‌هاي بسيار دشواري بدهد، بلكه بايد به گونه‌اي عمل كند كه جامعه بتواند از پتانسيل درون خود استفاده كند. اين بهترين شيوه براي كشور است.

وي درباره چگونگي استفاده از فرصت باقي مانده براي اصلاح‌طلبان گفت: به نظر من تصميم‌گيري سريع‌تر و جدي‌تر به طور كلي مفيد است اما در شرايط فعلي امكان تبليغاتي بيشتر در اختيار رقباي ما قراردارد، بايد مسير را به طور طبيعي طي كنيم و در ضمن اين‌گونه نيست كه از مقصد دور شده باشيم يا دير شده باشد.

 

http://isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1188573

 

© Copyright 2003-2023, Webneveshteha.com. All rights reserved.