۰۴ آبان ۱۳۸۶
انتشار در: خبرگزاری ایسنا
ابطحی در گفتوگو با ايسنا: گفتوگوی بين اسلام ومسيحيت ضرورتی اجتنابناپذيراست
رييس مؤسسهي بينالمللي گفتوگوي اديان تصريح كرد: اصول مورد پذيرش اسلام و مسيحيت راه را به سمت صلح و آيندهاي روشن براي بشريت هموار ميكند.
حجتالاسلام والمسلمين سيد محمدعلي ابطحي در گفتوگو با خبرنگار سرويس اديان و تمدنهاي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ارزيابي نسبت به نامهي ۱۳۸ پژوهشگر مسلمان به رهبر كاتوليكهاي جهان با هدف به گفتوگو نشستن اسلام و مسيحيت، با بيان اين مطلب، افزود: اصل گفتوگوي بين اسلام و مسيحيت ضرورت اجتنابناپذيري است كه بايد ماندگاري پيدا كند. طبيعتا براي اسلام، گفتوگو با اديان قبل از خود كار راحتتري است، اما براي مسيحيت كه امروز واقعبينتر از هميشه شده است كار دشوارتري است.
وي ادامه داد: مسيحيت واقعبين امروزي در حدود نيم قرن قبل به اين نتيجه رسيد كه با اسلام گفتوگو كردن ضرورتي اجتنابناپذير است و تصميم گرفت با اسلام بر روي مشتركات گفتوگو كند.
ابطحي خاطرنشان كرد: مهمتر از گفتوگو نتيجهي آن است كه همكاري اسلام و مسيحيت را به دنبال خواهد داشت كه براي همهي بشريت مفيد است. ورود به مباحث مبنايي و به نوعي درخواست از دين ديگر براي رد اعتقادات اصلي خود كار مقبولي نيست.
وي افزود: اديان ميتوانند هر يك متدينان خود را داشته باشند، اما همكاري كردن در جهان معاصر را دنبال كنند.
ابطحي در زمينهي چگونگي پاسخ پاپ به مسلمانان نيز اظهارداشت: پاسخ پاپ به نامهي مسلمانان، مساعد و مثبت تلقي ميشود و اظهارنظرهايي كه انجام ميشود بايد توجه جريانات ديني را به اين مسأله جلب كند كه وارد مباني اصلي ديني نشوند.
وي در توضيح مباني اصلي اديان، گفت: منظور من اين است كه نبايد وارد نقد مباني اصلي هر ديني شد و بيشتر به همكاري در سايهي پذيرش مقدسات اديان تلاش كرد.
وي افزود: مثلا در بحث قرآن نبايد وارد شد و در حقيقت رفتن به حوزههاي عقيدتي كمك به همكاري مشترك نميكند، بلكه فاصلهي بيشتري ميان اديان ايجاد ميكند كه فايدهاي ندارد.
ابطحي همچنين خاطرنشان كرد: تمركز بر روي سه اصل توحيد، بشردوستي و ياري انسانها به عنوان اصولي كه در همهي اديان وجود دارد و ميان همهي اديان مشترك است براي جهانيان مفيد است و ميتوان با تمسك به اين اصول كه مورد پذيرش مسيحيت و اسلام و همهي اديان توحيدي ديگر است، راه را به سمت صلح و آيندهي روشن براي بشريت هموار كرد.
وي در پايان گفت: دين در دنيا گوهر گرانقيمتي است كه متوليان اديان بايد تلاش كنند به نفع صلح و بشريت از آن بهره گيرند.
http://isna.ir/Main/NewsView.aspx?ID=News-1018345