۰۴ مهر ۱۳۸۶
انتشار در: خبرگزاری ایسنا
سيدمحمدعلی ابطحی در گفتوگو با ايسنا: ردصلاحيت غيرمنطقی بارزترين بداخلاقی انتخاباتی است
به اعتقاد يك عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز، بارزترين نوع بداخلاقيهاي انتخاباتي از ردصلاحيتهاي غيرمنطقي آغاز ميشود.
حجتالاسلام سيدمحمدعلي ابطحي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) بداخلاقيهاي انتخاباتي را از زشتترين تعابير در حوزهي سياسي دانست و افزود: بداخلاقيهاي سياسي و انتخاباتي را بايد ريشهيابي كرد و زمينههاي آن را از بين برد، همچنين شرايطي ايجاد كرد كه از فضاي سياسي كشور محو شود.
وي در ادامه با تأكيد بر رعايت قانون در بررسي صلاحيتهاي انتخاباتي، خاطرنشان كرد: طبيعتا زماني كه كانديداهاي يك حزب يا جريان سياسي به ناحق رد صلاحيت ميشوند و فرصت حضور و جولان سياسي از آنها گرفته ميشود، طبيعي است كه زمينهي بداخلاقي در آنها به وجود ميآيد و البته امكان پرنشاط بودن در انتخابات را از اين گروهها سلب ميكند.
ابطحي با اشاره به بيانات اخير مقام معظم رهبري و تاكيد ايشان بر پرهيز از هرگونه جنجال، تخريب و بداخلاقي، خاطرنشان كرد: براي تحقق فرمايشات رهبر انقلاب، دفتر رهبري يا هر مركز ديگري كه ميتواند اين مسووليت را بر عهده بگيرد، بايد اين نظرات را پيگيري و عملي كند تا صرفا به پخش آنها از تلويزيون اكتفا نشود.
اين فعال سياسي گفت: توصيههاي مقام معظم رهبري زماني انجامشدني است كه گروههاي مختلف در درون جامعه به ويژه كساني كه در حاكميت هستند براي عملياتيشدن آنها برنامهاي طراحي كنند تا اين نظرات و توصيهها به صورت طبيعي نهادينه شود.
اين عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز ادامه داد: وقتي نظر مقام معظم رهبري اين است كه بداخلاقيهاي انتخاباتي وجود نداشته باشد، طبيعي است كساني بايد براي تحقق نظرات ايشان باشند تا به برخي نهادها كه عملا قدرت مانور دارند توصيه كنند فضايي در كشور ايجاد كنند كه بداخلاقيها به شكل طبيعي حذف شود تا كساني كه ذاتا از نظر سياسي و فرهنگي، بداخلاق هستند، امكان جولان پيدا نكنند.
ابطحي همچنين از زيادهخواهيهاي برخي از احزاب كه به گفتهي وي وزنشان در جامعه مشخص است، اما بيشتر از آن سهم ميخواهند، به عنوان مصداق ديگر بداخلاقيهاي انتخاباتي نام برد و گفت: گروههايي كه نامهاي غيرمنتسب به خودشان را در انتخابات روي خود ميگذارند و به نوعي فضا را مشوه ميكنند، همچنين تعابير را تنها براي جمعآوري راي در هم ميآميزند و در هر نوع رفتار سياسي، تهمتزدن، دروغ گفتن و سلب حفظ حرمت افراد را مرتكب ميشوند، نيز مصاديق بارز بداخلاقيهاي سياسي هستند.
ابطحي دربارهي وظيفهي مسوولان به ويژه مسوولان قضايي براي برخورد با بداخلاقيهاي انتخاباتي، خاطرنشان كرد: اين نوع مسائل بيشتر در حوزهي سياسي قابل حل و فصل است. تجربه تاكنون نشان داده كه دخالت دستگاه قضايي در اين مساله بيشتر اثرات منفي ميگذارد؛ چراكه اين نوع مسائل عملا بايد در حوزههاي سياسي پيگيري شود.
وي در عين حال گفت: البته بايد توجه داشت كه بين بداخلاقي و تخلفات حقوقي، قانوني تفاوت وجود دارد. اگر تخلفاتي كه از نظر حقوقي تعريف شده است در ايام انتخابات اتفاق بيفتد، قوهي قضاييه موظف است آنها را پيگيري كند.
ابطحي با اعتقاد به اين كه در انتخابات گذشته تخلفات زيادي وجود داشت كه پيگيري آنها از سوي دستگاه قضايي نتيجهاي در بر نداشت، در پايان گفتوگوي خود با ايسنا تاكيد كرد: اگر دستگاه قضايي در ايام انتخابات با همهي آنچه از نظر حقوقي و قانوني تخلف محسوب ميشود، بيطرفانه برخورد كند، قطعا اطمينان مردم به سلامت انتخابات و آزادي آن جلب ميشود.
http://isna.ir/Main/NewsView.aspx?ID=News-1005208